In timp ce la CNC s-a spart buboiul si toti asteptam cu nerabdare o schimbare (in bine, daca se poate), in Bucuresti festivalurile de film se tin lant. Azi e ultima zi a festivalului de documentar dedicat drepturilor omului One World Romania, a carei a doua editie a intrecut toate asteptarile. Si tot azi se deschide, la Cinema Studio, editia a patra a Festivalului International de Film B-EST, scrie Mihai Fulger pe blogul sau.

Gala de deschidere (de la ora 19:30) ne aduce cel mai recent film al legendarului cineast american Woody Allen, “Vicky Cristina Barcelona”. Festivalul are un program ofertant, din care va mai recomand debutul in lungmetraj al lui Radu Jude (”Lampa cu caciula”, “Dimineata”, “Alexandra”), “Cea mai fericita fata din lume” (prima proiectie publica in România: joi de la ora 18:00).

Marea majoritate a filmelor (lungmetraje si scurtmetraje, de fictiune si documentare) selectionate de criticii Andrei si Codruta Cretulescu sunt in premiera pe marile noastre ecrane, asa ca aveti ce vedea pana lunea viitoare, cand se termina si B-EST, pentru a incepe dupa o zi… NexT!

Citeste si comenteaza peblogul lui Mihai Fulger.