Muzeul Municipiului Bucuresti (palatul Sutu) gazduieste expozitia de fotografii "Delegare pentru un Autoportret" apartinand artistului italian Augusto Cantamessa.

Expozitia "Delegare pentru un Autoportret", realizata cu sprijinul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cuprinde 42 de opere, in alb si negru, realizate de Augusto Cantamessa pe parcursul lungii sale cariere. Fotografiile, imprimate prin metode artizanale de catre autor, ne prezinta esenta realitatii, ceea ce este in mod emotional important de cules din ceea ce ne inconjoara, dincolo de aparente si printr-o sinteza reprezentativa exceptionala.

Augusto Cantamessa este un artist cu o lunga cariera, dintotdeauna prezent in lumea expozitiilor nationale si internationale de fotografii de autor; este suficient sa mentionam recunoasterea obtinuta in 1957 din partea Federation Internationale de l'Art Photographique din Berna, expozitia de fotografii de la Keith De Lellis din New York si distinctia oferita de autoritatile Republicii Populare Romane in 1959 la Bucuresti.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, vernisajul expozitiei are loc joi 19 martie, de la orele 18.00. Expozitia va fi deschisa pana pe 5 aprilie si va putea fi vizitata in fiecare zi intre orele 09.00-18.00.