Actorii Oana Pellea si Mihai Gruia Sandu vor juca in piesa de teatru « Du pain plein les poches », scrisa de dramaturgul francez de origine romana Matei Visniec. Piesa va fi prezentata in cadrul Ambasadei Romaniei la Paris cu prilejul Zilei Francofoniei sarbatorita, miercuri, 18 martie, informeaza un comunicat al Ambasadei.

Piesa, avand ca protagonisti pe Oana Pellea si Mihai-Gruia Sandu, a fost jucatà cu un mare succes la public, atat in Romania cat si in strainatate. Du pain plein les poches/ Buzunarul cu paine" vorbeste despre principiile morale fundamentale pentru natura umana - generozitate, toleranta, reconciliere, concordie.

„«Du pain, plein les poches» este o piesa... traita. Simpla prin situatia dramatica (cum sa salvezi un biet caine cazut intr-un put), ea devine universala, in sensul cel mai dureros al cuvantului, prin evolutia sa. Morala acestei fabule priveste partea invizibila a lasitatilor noastre in calitate de fiinte omenesti. Din prea multa filozofare despre frumusetea actiunii, personajele mele raman paralizate atunci cand chiar e nevoie de o reactie (...)” (Matei Visniec).

Spectacolul va avea loc in Palatul Béhague, 123 rue Saint-Dominique. Intrarea este libera, in limita locurilor.