Cantareata de jazz Anca Parghel a fost desemnata, post-mortem, artistul anului 2008 la cea de-a VII-a editie a Galei premiilor muzicale Radio Romania Actualitati (RRA), desfasurata duminica seara, la Sala Radio, informeaza site-ul postului. Vocea nemuritoare a regretatei Anca Parghel a rasunat si intre cele ale artistilor interpreti ai piesei ''Brasil" Tom Boxer & Fly Project, desemnata Cea mai buna melodie pop-dance a anului trecut.

In cadrul galei, prezentata de Alina Sorescu si Bogdan Pavlica, au fost acordate 16 premii pe genuri si sectiuni si alte trei premii speciale, care au reflectat performantele muzicale pop, dance, folk si rock ale anului 2008 in muzica romaneasca.

"Cel mai bun interpret" al anului trecut a fost desemnat Horia Brenciu, iar "Cea mai buna interpreta" a fost Andra. Trupa Directia 5 a primit doua premii, respectiv la categoriile Cel mai bun artist pop-rock si Cel mai bun album pop-rock din 2008, pentru "Aniversare".

Piesa ''Dematurizare'', interpretata de Voltaj, a castigat la categoria Cel mai bun cantec pop-rock, in timp ce premiul pentru Cel mai bun debut discografic a fost acordat trupei Blaxy Girls, manageriata de Costi Ionita. Premiul "Radio Romania Junior" a revenit Alinei Eremia, care a invins-o pe Cleopatra Stratan.

In cadrul Galei premiilor muzicale Radio Romania Actualitati s-a mai acordat un premiu de excelenta interpretei de muzica usoara Marina Voica.