Oficialii olandezi au anuntat duminica ca au reusit sa recupereze opt picturi ce disparusera din 1987, transmite BBC. Printre operele recuperate se numara picturi de Pissarro si Renoir.

Lucrarile, ce dateaza din secolele al XVII-lea si al XIX-lea, au fost descoperite in sudul Olandei, dupa ce fusesera scoase la vanzare. Politia a precizat ca unele dintre picturi au fost gasite indoite si grav deteriorate.

Doi barbati si o femeie au fost arestati si urmeaza sa compara luni in fata unui judecator. Un comunicat al procuraturii olandeze precizeaza ca "suspectii incercau sa vanda lucrarile de arta catre compania de asigurari care a platit 2,27 milioane de euro dupa disparitia lor".

"Ancheta va trebui sa determine unde au fost picturile pentru mai bine de 20 de ani", au afirmat procurorii.

Lucrarile, care au fost furate de la o galerie de arta din Maastricht, au fost descoperite in localitatile Valkenburg si Walem.

Picturile apartin unor artisti din secolul al XVII-lea (David Teniers, Willem van de Velde si Jan Brueghel cel Tanar) si al XIX-lea (Eva Gonzales, Pierre-Auguste Renoir, Camille Pissarro si Paul Desire Trouillebert).