Martisoare rasucite, pictate, migalite, cusute, din ceramica sau fir. Gargarite tricotate, ghiocei cu motocei, cosari si potcoave norocoase, flori alese si culese garnisite cu fir alb-rosu impletit pot fi admirate, cumparate sau daruite la Targul Martisorului care va fi deschis la Muzeul Taranului Roman (MTR) de miercuri, 25 februarie pana duminica, 1 martie.

Targul Martisorului - targ mic si colorat, intrat deja in constiinta colectiva prin diversitatea si unicitatea ofertei, preia in diferite forme un ritual uzat prin folosire excesiva si propune o valorizare a martisorului prezent in categorii cat se poate de diferite: martisorul traditional, martisorul de magazin, martisorul crosetat, martisorul de artisti, martisorul „trebuie”, martisorul traditiilor reinventate, martisorul „1000 de martisoare intr-unul singur” s.a.m.d.

Ateliere si demonstratii

- Vineri, 27 februarie, intre orele 13:30 si 16:00, pe terasa Clubului Taranului: atelier de hartie manuala cu Razvan Supuran.

- Sambata, 28 februarie, de la 12:00 la 12:30: atelier cu Genoveva Sauciuc - povestea martisorului traditional - cum se mai fac astazi martisoarele din fir alb si rosu.

Oferta de martisoare la MTR este insotita de martisoarele gastronomice: kürtös kalács, turta dulce, prajiturele de Alexandria, suc de mere 100% natural de Malancrav, miere si alte delicatese.

Pretul unui bilet este de 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)