In martie 2007, Editura Riad El-Rayyes din Beirut a publicat Proba mierii, un roman erotic scris in limba araba, semnat de Salwa AL NEIMI. Cartea, considerata un fenomen fara precedent in tarile islamice, socand presa cat si publicul musulman, a vazut recent lumina tiparului in colectia Eroscop a Editurii TREI, in traducere din versiunea franceza de Doru Mares.

Scrisa cu mult umor si voluptate, Proba mierii este o poveste senzuala care combina cu subtilitate marturisiri ale autoarei, fragmente vechi de texte erotice apartinând traditiei uitate a literaturii clasice arabe si istorii despre aventurile amoroase ale unor femei din zilele noastre ce traiesc sub sceptrul mentalitatii musulmane.

Romanul ajuns pe primul loc in topul vanzarilor din Liban, este apreciat atat de presa araba cat si de presa internationala urmand a fi tradus in peste 20 de limbi.

Roman erotic prin excelenta, Proba mierii marcheaza un moment decisiv in literatura araba moderna, considera publicatia libaneza Al-Akhbar.

Autoarea romanului Salwa AL NEIMI, este numita de aljazeera.net "cea mai indrazneata scriitoare de limba araba" pentru curajul de a scrie despre un subiect considerat tabu in societatea islamica - sexul.

Salwa Al Neimi s-a nascut la Damasc, iar in anii ’70 s-a mutat la Paris pentru a-si completa studiile in literatura araba si teatru. In 1980 publica primul volum de poeme, in scurt timp devenind, prin articolele sale, o prezenta apreciata in presa araba. In 1994, publica primul volum de proza scurta, urmat in 1996 si 1999 de doua colectii de poezie. In prezent, traieste la Paris unde lucreaza ca ofiter de presa pentru Institut du Monde Arabe.