Ziua Indragostitilor poate fi sarbatorita la un concert special de muzica americana si cantece de dor si dragoste romanesti oferit de Corul SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, condus de dirijorul Voicu Popescu, impreuna cu invitatul de onoare Valentin Radu, pianist si dirijor american de origine romana. Concertul care va avea loc la Sala Dalles sambata, 14 februarie, de la ora 19.00, invita la o calatorie muzicala, de pe plaiuri romanesti pe Broadway-ul american, cu cantece de dor si choral jazz-rock, se arata in comunicatul Fundatiei Culturale SOUND.

Concertul pe care Corul SOUND-ul il propune publicului sau indragostit, pentru aceasta zi incarcata de atmosfera magica a iubirii, este un traseu afectiv intre song-ul american de pe Broadway si eposul popular romanesc.

Un amplu spatiu cultural arhaic ne-a lasat zestrea unor doine de dragoste si dor, care creeaza, prin cantecul si atmosfera puternic incarcate emotional, punti de legatura intre Romania si taramuri de peste mari si tari.

De data aceasta, este vorba de Statele Unite ale Americii, care au devenit al doilea camin al renumitului pianist si dirijor roman Valentin Radu. In preajma zilei de Valentine's Day, acesta revine in tara-mama pentru a sustine, printre altele, si un concert impreuna cu SOUND.

Din programul acestei seri speciale:

1. There's no business like show business

2. Puttin' on the Ritz

3. Amazing grace/Kum ba yah

4. 42nd Street

5. Summertime

6. Johnny B. Goode

7. Lullabye

8. Sing, sing, sing

9. Bridge over troubled water

10. Nunta

11. Dor, dorule

12. Cantec de dor

13. Cantec si joc din Maramures

14. … si alte variatiuni pe tema Chindiei

Organizatorii concertului sunt Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, Vox Ama Deus – Philadelphia-SUA, Fundatia Culturala SOUND.