Targul alternativ de arta SUPERMARKET isi deschide portile in perioada 13-15 februarie la Hotel Clarion Stockholm, pentru a gazdui 55 de galerii si proiecte artistice. Targul este un spatiu dinamic pentru intalniri, oferind discutii interesante si colaborari experimentale, fara a pune accent pe latura comerciala a targurilor obitnuite de arta. Proiectul a fost initiat in 2006 de un grup de artisti cu intentia de a explora posibilitatea de a conduce un targ de arta independent, ca o alternativa revitalizanta pentru scena suedeza.

La editia din 2009 a targului Institutul Cultural Roman de la Stockholm a invitat cel mai nou centru de arta contemporana din Romania, si anume Centrul pentru Introspectie Vizuala condus de artistii Anca Benera, Arnold Estefan, Catalin Rulea si curatorul Alina Serban. Acestia vor prezenta la standul propriu din cadrul Supermaket proiectul Ars Telefonica, desfasurat la Bucuresti in toamna 2008, la care au participat, printre altii, Studio Basar (Bucuresti) si Carl Michael von Hausswolff (Stockholm).

In cadrul programului de discutii si prezentari Supermarket Talks, ICR Stockholm a invitat doua artiste din Bucuresti. Maria Draghici, artist si initiator al unei serii de proiecte comunitare desfasurate in cartierul Uranus-Rahova va prezenta la Supermarket Talks galeria La Bomba Studios si proiectele Laboratorul Urban Mobil, Construieste-ti comunitatea! si Harta sensibila. Expunerea va avea loc vineri, 13 februarie.

Cel de-al doilea artist invitat, Ioana Nemes, va prezenta la Supermarket Talks o serie de proiecte printre care Monthly Evaluations initiat in 2001. In ultimii ani proiectele ei au fost expuse la Kunsthalle Fridericianum din Kassel (2006) sau la The U-Turn Quadrennial din Copenhaga (2008). Expunerea sa va avea loc tot vineri, 13 februarie, informeaza ICR Stockholm.