Elevii de etnie romana din localitatile bulgare Vidin si Silistra, vor beneficia de cursuri interactive de limba romana organizate de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii in parteneriat cu Comunitatea Romanilor din Bulgaria (CRB). Cursurile fac parte din programul multianual Scoala romaneasca in Bulgaria, initiat in 2006, sub genericul "Limba romana, pasaport european al romanilor din Bulgaria" si se vor desfasura in perioada 1 februarie - 30 iunie 2009, informeaza ICR.

Sustinute de profesori de etnie romana din Bulgaria si de doi profesori de limba romana din Romania, cursurile ofera notiuni de lexic romanesc, corectitudine gramaticala, morfologie si stilistica romaneasca, conversatie, reprezentand o ocazie de a intra in contact cu limba romana literara. Suportul pentru curs va fi atat traditional (carte), cat si audio/video.

Dupa estimarile asociatiilor romanesti, numarul romanilor din Bulgaria se ridica la aproximativ 150.000 de persoane. In prezent, in Bulgaria nu exista invatamant primar si secundar in limba romana.