Soprana Mariana Stoica s-a stins din viata sambata, la varsta de 75 de ani. Corpul neinsufletit al artistei este depus la capela parohiei Doamna Oltea, din Bucuresti, unde, luni, 2 februarie, la ora 14.00, se va oficia slujba de inmormantare. Inhumarea va avea loc la cimitirul Ghencea Civil.

Mariana Stoica si-a inceput cariera artistica la Opera Romana din Cluj-Napoca, in anul 1962, unde a interpretat roluri solistice pana in 1968, cand s-a transferat la Opera Romana din Bucuresti, astazi Opera Nationala Bucuresti (ONB).

De-a lungul intregii sale cariere, pana in anul 1986 cand s-a retras din activitate, artista a dat viata unui vast repertoriu de opera.

Dintre rolurile interpretate amintim: Leonora din "Trubadurul" ("Il Trovatore"), Desdemona din "Otello", Dona Elvira din "Ernani", Aida din opera omonima, Amelia din "Bal mascat" („Un ballo in maschera") – Giussepe Verdi; Floria Tosca din "Tosca", Manon din "Manon Lescaut", Mimi din "Boema" ("La Bohème"), Printesa Turnadot din "Turandot" – Giacomo Puccini; Santuzza din "Cavaleria rusticana" – Pietro Mascagni; Charlotte din "Werther" – Jules Massenet; Micaela din "Carmen" – Georges Bizet; Elsa din "Lohengrin", Elisabeth si Venus din "Tannhäuser" – Richard Wagner.