Productia “Cvartet pentru o lavaliera” semnata de Vava Stefanescu va fi prezentata la Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB), studio 2, miercuri 28 ianuarie, ora 19:30.

Co-autorii acestei productii sunt: Julien Trambouze (artist sonor), Carmen Cotofana, Mihaela Dancs, Mihai Mihalcea (dansatori).

Asa cum e definit de insasi autoarea conceptului, Vava Stefanescu, "Cvartet pentru o lavaliera – este o instalatie coregrafic – sonora ce pune in discutie ideea claustrarii, a lipsei de distanta, a relatiei cu celalalt, ideea ca sintem ostaticii propriei noastre existente. Fiind o compozitie in timp real singurul punct de referinta si sprijin este situatia vizibila/audibila, constanta timp de 60 de minute. Toate ideile - un fel de cuvinte cheie de la care se porneste - vin in conjunctie cu miscarea sunetului, cu privirea publicului si astfel se nasc alte idei, foarte neasteptate. Aleatoriul prezentei conditionate de un anume context, atentia asupra ritualurilor de perceptie, ramin pentru mine preocupari continue dar si fascinatii ale acestui “du-te vino” intre fictiune si realitate."

In Cvartet pentru o lavaliera totul e improvizatie, de fiecare se nasc alte stari.

Premiera spectacolului de sunet si dans "Cvartet pentru o lavaliera", de Vava Stefanescu a avut loc in aprilie 2008.

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 10 lei.