O selectie reprezentand cele mai interesante fotografii realizate de Sandu Mendrea in perioada 1958 – 1978 va fi prezentata la Tel Aviv. Expozitia rezultat al colaborarii dintre Instititutul Cultural Roman din Tel Aviv si Cinemateca din Tel Aviv va fi deschisa pentru public in perioada 2 – 24 februarie 2009, in foaierul Cinematecii din Tel Aviv.

Sandu Mendrea s-a nascut in 1930 in Romania. A trait razboiul in relativa liniste in capitala, Bucuresti, unde in 1948 si-a inceput studiile universitare in teatru si regie de film. Dupa ce lucreaza timp de doi ani ca regizor de filme documentare, in 1954 abandoneaza acest domeniu, in acesti ani prea impregnat de propaganda sovietica, pentru a lua camera in propriile maini – ca fotograf.

In scurt timp ajunge unul dintre cei mai cunoscuti fotografi romani, ceea ce ii ofera posibilitatea sa expuna la peste 200 de saloane internationale de fotografie. Castiga cateva premii importante, iar in 1965 primeste premiul de excelenta al Federatiei Internationale a Fotografilor (EFIAP). Din anul 1985, Sandu Mendrea traieste si lucreaza in Israel.