Reprezentanta a noii dramaturgii romanesti, Gianina Carbunariu paticipa la Proiectul New Text New Theatre, desfasurat la Istanbul in zilele de 28-31 ianuarie. Evenimentul include un atelier de lucru desfasurat pe durata a trei zile pornind de la textul piesei Kebab, la care au fost invitati tineri actori, regizori si dramaturgi, si lectura publica in premiera a piesei in limba turca, urmata de o dezbatere, eveniment deschis publicului iubitor de teatru, informeaza ICR Istambul.

Prezentata in presa turca drept „dramaturgul Romaniei care nu se supune nici unei reguli”, Gianina Carbunariu soseste la Istanbul la invitatia companiei teatrale VeDST/Ve diğer seyler topluluğu/Si alte lucruri Grup, fondata in 2001 si renumita pentru bogata sa agenda de proiecte alternative, interesul sau indreptandu-se spre noi forme de scriere si noi tehnici de punere in scena si pe interdisciplinaritate in teatrul contemporan. Majoritatea proiectelor sale le realizeaza in spatiul GalataPerform, un studio amenajat in una dintre cladirile istorice din piata Turnului Galata.

Proiectul New Text New Theatre isi propune sa aduca in prim plan noi forme de scriere dramaturgica, organizand, totodata, discutii despre diferite mijloace teatrale de a pune in scena textele respective. Primul eveniment l-a avut ca invitat pr dramaturgul argentinian Rodrigo Garcia, relateaza ICR Dimitrie Cantemir- Istanbul.

Participarea Gianinei Carbunariu la Proiectul New Text New Theatre este sprijinita de Institutul Cultural Roman Dimitrie Cantemir-Istanbul, in cadrul strategiei de promovare in Turcia a noii dramaturgii romanesti.