Baritonul mexican Carlos Almaguer revine la Bucuresti pentru a interpreta rolul principal din opera “Nabucco” de Giuseppe Verdi. Spectacolul are loc miercuri, 28 ianuarie 2009, de la ora 18.30, pe scena Operei Nationale Bucuresti. Artistul a fost invitat de Opera Nationala Bucuresti si in mai anul trecut, cand a interpretat rolul Amonasro din „Aida”, cu prilejul spectacolului omagial dedicat tenorului Ludovic Spiess.

In celebra creatie verdiana, alaturi de Carlos Almaguer isi vor da concursul solistii ONB Silvia Sorina Munteanu, Oana Andra, Vlad Mirita, Pompeiu Harasteanu, Marius Bolos, Liviu Indricau, Dorina Chesei. Spectacolul se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Cornel Trailescu.

Publicul iubitor de opera il va putea vedea pe artistul Carlos Almaguer si sambata 31 ianuarie cand va interpreta rolul Scarpia, din “Tosca” (Giacomo Puccini), alaturi de un alt invitat special: tenorul bulgar Zvetan Michailov (Mario Cavaradossi) si de artistii ONB.

Carlos Almaguer, bariton de origine mexicana, a studiat canto mai intai in Ciudad de Mexico, apoi la Siena si Madrid. Incepand din 2000, Carlos Almaguer este oaspetele unor importante teatre, interpretand partituri de bariton din operele lui Giuseppe Verdi – “Nabucco”, “Rigoletto”, “Don Carlos”, “Forta destinului”, “Aida”, “Simon Boccanegra” - in Spania (Barcelona, Madrid, Cordoba, Jerez, Sabadell), in Italia (Bologna, Torino, Trieste), in Franta (Toulouse, Limoges), in Monaco, in Belgia (Liège, Bruxelles) si Germania (Leipzig). Printre proiectele si colaborarile sale recente se numara “Forta destinului”, la Liège, “Tosca” la Montpellier si Avignon, “Aida” la Toulon. In 2002, baritonului i s-a decernat premiul national al presei si al criticii mexicane.