Biletele pentru cea de-a XIX-a editie a Festivalului si Concursului International "George Enescu", care se va desfasura in perioada 30 august-26 septembrie, la Bucuresti, se vor vinde exclusiv prin intermediul companiei Eventim, singura care poate distribui bilete si in afara granitelor Romaniei, informeaza organizatorii.

Festivalul va aduce in acest an spectacole-eveniment, precum "Oedipe" de George Enescu - coproductie Theatre du Capitole din Toulouse si Opera Nationala din Bucuresti, Baletul din Monte Carlo cu "La Belle", orchestre si artisti de renume mondial, ca Orchestra Filarmonica Radio France sau Orchestra de Camera din Viena. La randul sau, Concursul International "George Enescu" a devenit, de-a lungul timpului, datorita calitatii sale, a invitatilor de marca si a valorilor promovate, un reper european.

Organizatorii editiei 2009 a Festivalului Enescu au cedat in exclusivitate drepturile de vanzare a biletelor firmei Eventim. Potrivit organizatorilor, distribuitorul de bilete a fost ales in baza reputatiei sale, a serviciilor si notorietatii in plan international. Eventim este singura firma de ticketing de pe piata din Romania care are posibilitatea sa distribuie bilete si in afara granitelor tarii.

Organizatorii informeaza ca, in acest moment, exista deja posibilitatea de rezervare a biletelor si abonamentelor la evenimentul dorit din cadrul festivalului. Potrivit siteului eventim.ro rezervarea biletelor si abonamentelor pentru Festivalul si Concursul International George Enescu – Editia a XIX-a, 2009 se poate face prin trei metode:

1. Rezervarea de bilete si abonamente prin intermediul site-ului http://www.eventim.ro/;

2. Rezervarea se poate face telefonic, la numerele 021 250 10 08 sau 0730 240 249, de Luni pana Vineri, intre orele 10.00-18.00;

3. Prin completarea formularului, descarcat de pe siteul www.eventim.ro, la rubrica "Formular de rezervare pentru abonamente" şi trimiterea lui la adesa :

ARTEXIM - Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, sc. 8, et. 2, 010073, Bucureşti, România

Phone: +40 21 317 8081, Fax: +40 21 311 0200, E-mail to: artexim@rdslink.ro sau enescu@eventim.ro

Rezervarile se pot facei incepând cu data de 1 ianuarie 2009. Abonamentele si biletele pot fi ridicate începând cu data de 1 august 2009. La eliberarea locurilor au prioritate persoanele care solicită abonamente. Mai multe informatii despre rezervarea biletelor gasiti pe siteul www.eventim.ro

Editia din acest an, organizata de Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, se va desfasura sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei. Coproducatori ai evenimentului sunt Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune si Institutul Cultural Roman.