Editura PuzzleWorks si Centrul Cultural American lanseaza marti, 20 ianuarie, o carte-eveniment: “Presedintele Obama: Drumul catre Casa Alba”. Evenimentul editorial de la Bucuresti are loc cu ocazia investirii oficiale a lui Barack Obama ca Presedinte al SUA. La lansare vor vorbi Julie O’Reagan, atasatul cultural al Ambasadei Statelor Unite, si Rodica Mihaila, directorul Centrului de Studii Americane, Universitatea Bucuresti.

Traseul lui Barack Obama, de la o copilarie modesta in Hawaii si Indonezia pana la victoria sa in alegeri, reprezinta una dintre cele mai imprevizibile si fascinante calatorii din istoria politica a Statelor Unite. Prin aceasta carte, publicata in intreaga lume in peste 1 milion de exemplare si devenita instantaneu obiect de colectie, TIME si PuzzleWorks va relateaza povestea ascensiunii lui Obama intr-un volum ilustrat de 96 de pagini, continand reportajele si analizele jurnalistilor politici ai revistei TIME. Cartea prezinta fotografii memorabile din culisele campaniei si din viata intima a primului Presedinte de culoare al SUA, realizate de Callie Shell, care a documentat vizual parcursul lui Obama inca de la inceputul cursei sale pentru presedintie. Cititorii se vor bucura de o descriere colorata si concisa a felului in care Obama a ajuns un mare lider – din anii copilariei, trecand prin perioada de la Chicago, pana in momentul izbucnirii sale ca fenomen politic.

Fondata in Bucuresti la sfarsitul anului 2008, PuzzleWorks este cea mai recenta editura de pe piata de carte din Romania. PuzzleWorks publica volume ilustrate de inalta calitate, din domenii diverse (subiecte contemporane, arta, arhitectura, design, ilustratie, turism, medicina, culinar). PuzzleWorks publica nu doar co-editii si traduceri, ci si colectii originale menite sa reprezinte diverse zone de creativitate din contextul romanesc.