Spovedanie la Tanacu, piesa cutremuratoare dupa romanul jurnalistic cu acelasi nume a Tatianei Niculescu-Bran, pusa in scena de regizorul Andrei Serban, va avea trei reprezentatii la Paris. Dramatizarea Tatianei Niculescu-Bran dupa propriul roman documentar pleaca de la povestea cutremuratoare a calugaritei rastignite intr-o manastire din Moldova in 2005.

Montarea provocatoare a lui Andrei Serban este o cautare a echilibrului intre traditie si modernitate, o invitatie de a reflecta la intrebarea fundamentala a societatii contemporane unde sfarseste individul si unde incepe societatea? Piesa vorbeste despre o Romanie cu repere vagi, dar demersul poate fi extrapolat la scara universala.

Proiectul cu piesa Spovedanie la Tanacu realizat in colaborare de ICR Bucuresti, ICR New York, ICR Paris, Academia itineranta de teatru Andrei Serban, Asociatia Ecumest, a mai fost prezentat la New York, Bucuresti si alte orase romanesti, de fiecare data urmat de dezbateri cu publicul.

La Paris, piesa va fi precedata de o lansare a volumelor lui Andrei Serban - Calatoriile mele. Teatru si opera (editura ICR) si Tatianei Niculescu-Bran - Cartea judecatorilor si Spovedanie la Tanacu (Humanitas), in prezenta autorilor si prezentate de criticul de teatru George Banu si de savantul Basarab Nicolescu.

Cartea "Spovedanie la Tanacu" de Tatiana Niculescu Bran a fost publicata la editura Humanitas, in 2006.

Reprezentatiile cu piesa Spovedanie la Tanacu vor avea loc in sala de teatru a Palatului Béhague, in datele de vineri 19 decembrie (ora 20h30) si sambata 20 decembrie (orele 18 si 21).