Corul de camera 'PRELUDIU', dirijat de maestrul Voicu Enachescu va sustine un concert de colinde romanesti si cantece de Craciun din repertoriul international. Concertul, intitulat "Colinde, colinde...", va avea loc miercuri, 24 decembrie, de la orele 18:00, in studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Romane.

Corul de camera 'Preludiu' este recunoscut pentru repertoriul sau vast, care cuprinde peste 350 de lucrari de muzica preclasica, clasica si romantica, colinde de Craciun si cantece religioase, muzica romaneasca si cantece din muzica popoarelor, lucrari din literatura contemporana, lucrari vocal-simfonice, toate lucrarile fiind interpretate in limba lor originara.

In cei 35 de ani de activitate (corul a fost infiintat in anul 1972), 'Preludiu' a realizat circa 250 de inregistrari radio si tv, un disc 'Electrecord' si trei CD-uri (Colinde si cantece de Craciun, Muzica bizantina in cultura romaneasca, Maestri ai artei corale romanesti). De la aparitia sa, formatia a prezentat mai mult de 1.500 de concerte pe marile scene din Romania si din strainatate, in cursul celor peste 60 de turnee efectuate in 24 de tari din Europa, America si Asia, fiind laureata la mai multe festivaluri internationale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje). Corul de camera 'Preludiu' si dirijorul Voicu Enachescu au primit, cu ocazia editiei a XIII-a a Festivalului International 'George Enescu' (1995), 'Premiul pentru exceptionalul program prezentat', distinctie acordata de Uniunea Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali din Romania.

Biletele pentru concert s-au pus in vanzare la casa de bilete a salii de concerte din Str. G-ral Berthelot 62-64.

Organizatori al evenimentului sunt C.N.A "Tinerimea Romana" si Societatea Romana de Radiodifuziune.