Centrul National de Cultura al Romilor (CNCR) prezinta joi, 11 decembrie 2008, ora 20.00, la Club Spice (Calea Victoriei nr. 21-23, mezanin), evenimentul "INVESTESTE IN CAPITAL UMAN!" in cadrul caruia se vor prezenta proiecte cultural-educative destinate comunitatilor de romi cu scopul de a primi finantare din partea companiilor interesate. Evenimentul va oferi invitatilor un autentic spectacol artistic romani printr-un un recital inedit al lui Marius Mihalache, un concert Mahala Rai Banda si o reprezentatie a ansamblului de dans “Romano Step”.

CNCR aduce pentru prima data fata in fata oameni de afaceri romi si neromi, reprezentanti ai mass-media si ai organizatiilor neguvernamentale rome, cu scopul de a pune bazele unor parteneriate in urmatorul an. Prin aceasta initiativa, CNCR sprijina dezvoltarea sociala si culturala a comunitatii rome prin educatie.

Astfel, evenimentul “INVESTESTE IN CAPITAL UMAN!” va prezenta 15 proiecte scrise de organizatii locale pentru comunitatile de romi pentru care lucreaza, invitand companiile private, reprezentantii societatii civile si mass-media sa afle care sunt problemele extrem de grave cu care se confrunta aceste comunitati, care sunt solutiile pentru diminuarea sau chiar eradicarea acestor probleme si, nu in ultimul rand, care sunt caile prin care oricine se poate implica imediat in demersul de ajutorare al acestor comunitati.