Artistii de talie internationala, mezzo-soprana de origine franceza Sylvie Brunet si tenorul american Andrew Richards sunt invitatii Operei Nationale Bucuresti (ONB) intr-un spectacol-eveniment cu opera “Samson si Dalila”, de Camille Saint-Saens. Alaturi de cei doi invitati vor evolua artistii ONB acompaniati de orchestra condusa de dirijorul Iurie Florea. Spectacolul va avea loc sambata, 13 decembrie, de la ora 18:30.

Cei doi invitati vor interpreta rolurile principale din spectacolul “Samson si Dalila” alaturi de care vor evolua artistii ONB Stefan Ignat, Mihnea Lamatic, Pompeiu Harasteanu, Liviu Indricau, Lucian Corchis si Daniel Filipescu precum si solistii de balet Bianca Fota, Vlad Ilcenco, Monica Balarie, Raluca Ciocoiu, Raul Oprea si Silviu Tanase. De asemenea, isi vor da concursul orchestra si corul ONB, pregatit de maestrul Stelian Olariu.

Considerata de presa internationala ca una dintre cele mai mari artiste lirice ale timpului nostru, Sylvie Brunet are o voce de exceptie si o prezenta scenica marcanta. Inca de la debut, Sylvie Brunet a fost invitata pe marile scene internationale. De mentionat este Teatro alla Scala, unde a interpretat rolul titular din opera Iphigénie en Tauride de Christoph Willibald Gluck, dirijata de Riccardo Muti (rol pe care l-a interpretat de mai mult de o suta de ori in patru ani, inclusiv la Frankfurt, sub conducerea lui Gary Bertini).

Sylvie Brunet a interpretat roluri de mezzo-soprana din repertoriul verdian, wagnerian si din marele repertoriu francez (Hector Berlioz, Jules Massenet, Giacomo Meyerbeer).

A fost aclamata recent de public si de presa in rolurile Padmavati din opera lui Roussel si Carmen din creatia compozitorului Georges Bizet, la Grand Théatre du Chatelet din Paris, precum si in Eboli din Don Carlos (de Giuseppe Verdi) la Grand Théatre din Geneva. A interpretat rolul Carmen la Torino, Zurich, Malta, Bonn, Toronto, Dalila din opera Samson si Dalila de Camille Saint-Saens in Catania, Sevilla, Zurich, Eindhoven, Bonn; Santuzza din Cavallera Rusticana de Pietro Mascagni la Maestranza din Sevilla; Madame de Croissy din Dialogues des carmélites de Francis Poulenc la Opéra-Garnier din Paris, Zurich, la Maestranza de Sevilla, Santiago de Chile.

Sylvie Brunet a interpretat-o pe Marguerite in La Damnation de Faust, la Zürich, apoi pe Carmen la Grenoble si la Paris impreuna cu Musiciens du Louvre; pe Cassandre din Les Troyens de Hector Berlioz, si pe Jocasta din opera-oratoriu Oedipus Rex de Igor Stravinsky la Opera National du Rhin din Strasbourg.

Andrew Richards si-a desavarsit formarea ca solist al Operei din Pittsburgh si si-a continuat activitatea profesionala la Opera din Sarasota, la cea din Pittsburgh si la Glimmerglass Opera Festival. A primit in decursul vremii nenumarate premii, printre care Premiul I la Concursul Enrico Caruso din 1999, la concursul vocal Liederkranz si la Opera Index, dar si burse speciale din partea Fundatiei Puccini si Fundatiei Sullivan.

Dezvoltandu-si constant repertoriul, in ultimele stagiuni a repurtat succese in rolul lui Rodolfo din La Bohème in Miami, Ottawa, Calgary si Kansas City, Lensky din Evgheni Oneghin cu Opera din Colorado, Pinkerton din Madama Butterfly cu Opera din New York, Cleveland si Delaware, Fenton din Falstaff la Opera din Michigan.

In mai 2004, Andrew Richards a debutat la Teatro Giuseppe Verdi din Trieste (Italia), interpretandu-l pe Don Jose din Carmen; iar la Hamburg State Opera pe Alfredo din La Traviata.

In februarie 2005, a participat la noua montare a operei Faust (rolul titular) de Charles Gounod, la Opera din Frankfurt. Tot in 2005 a cantat pentru prima oara si Tosca (Mario Cavaradossi) la Opera din Michigan. In toamna anului 2005, Andrew Richards a inceput o colaborare mai lunga cu Opera de Stat din Berlin unde, in prima sa stagiune, a interpretat rolurile Don José, Mario Cavaradossi, Pinkerton si Macduff. A debutat la Opéra National du Rhin (Strassbourg) in rolul titular al noii montari Don Carlos de Verdi si la Opera din Nisa in Faust.

In 2007, a debutat la Royal Opera Covent Garden cu rolul Pinkerton. Alte roluri din repertoriul sau sunt: rolurile titulare din Roméo et Juliette de Charles Gounod, Werther de Jules Massenet, Les Contes d'Hoffmann de Jaques Offenbach si Maurizio din Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea.