In cadrul proiectului “Amprenta.Dialog” sustinut de artistul Cosmin Manolescu, desfasurat la Centrul National al Dansului din Bucuresti, va avea loc o seara de film in care va fi prezentat documentarul Les ballets de ci de là, de Alain Platel. Proiectia va avea loc joi, 27 noiembrie, ora 20:00, in Sala Ronda.

Filmul a carui scenariu si regie sunt semnate de Alain Platel are in distributie pe: Necati Ko˙lü, Samuel Lefeuvre, Christine De Smedt, Serge Aimé Coulibaly, Koen Augustijnen, Tayeb Benamara, Quan Bui Ngoc, Sidi Larbi Cherkaoui.

Filmul a fost selectat in cadrul festivalului Acid festival in Cannes (mai 2007), a primit premiul special al juriului „Lifestyle International Film Festival” (Szolnok-Ungaria, octombrie 2007) si Dance-Screen award (noiembrie 2007)

"L-am cunoscut pe Alain Platel, un excelent coregraf belgian si regizor de teatru/opera la Lisabona, in 1994, in cadrul unui proiect international intitulat SKITE. M-a atras propunerea lui neconventionala prin care orice artist care dorea sa intre in proiectul sau, urma timp de trei saptamani sa aiba un dialog cu o persoana necunoscuta din Lisabona, concretizat intr-un duet prezentat pe scena festivalului. Prezentarea finala realizata de Alain Platel la SKITE a constat intr-o cina fabuloasa pe scena, care a durat trei ore si la care au participat doisprezece artisti si invitatii lor. Ulterior, am avut sansa sa particip la o repetitie pentru un nou spectacol si m-a fascinat modul in care lucra cu dansatorii sai. Spectacolele lui sunt puternice, vii, fascinante. Mi-am dorit sa-l aduc la Bucuresti cu un spectacol in aceasta Amprenta, insa agenda sa de spectacole este deja finalizata pentru urmatorii doi ani. In schimb, Alain Platel mi-a oferit posibilitatea sa prezint ultimul sau film documentar, un film-dialog despre forta dansului care celebreaza esenta umana care a alimentat creatia artistica a companiei «Les Ballets C. de la B» in ultimii douazeci de ani. Cine sunt dansatorii acestei companii? De unde vin ei? Si cum transcend diferentele culturale pe scena? Un film impregant de emotii despre o companie unica in lumea dansului”, spune artistul Cosmin Manolescu

Intrarea publicului este libera