Albumul "STUF. Case traditionale din Delta Dunarii", a fost lansat marti seara, la Clubul Taranului Roman din Bucuresti, din incinta Muzeului Taranului Roman. Odata cu evenimentul lansarii albumului de fotografii a avut loc si vernisajul expozitiei "STUF. Traditional inseamna modern". Albumul, editat de Igloomedia, prezinta in imagini patrimoniul arhitectural al Deltei, promovand ideea conform careia "rezervatia inseamna mai mult decat sturioni si pelicani".

Si pentru ca in Delta Dunarii orice demers arhitectural contemporan ar trebui sa tina seama de valoarea traditiei, expozitia "STUF. Traditional inseamna modern" prezinta fotografii si proiecte de arhitectura ce au ca subiect Delta Dunarii.

La lansare, au fost prezenti sociologul Vintila Mihailescu, arhitectul Bruno Andresoiu si Liviu Mihaiu, in calitate de guvernator al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Evenimentul de la Clubul Taranului se desfasoara cu ocazia adoptarii noului regulament-cadru de urbanism pentru Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Conform prevederilor Regulamentului, vor fi tolerate pe teritoriul rezervatiei doar constructiile care respecta arhitectura traditionala locala, nu sunt mai inalte de 10 metri, au mai putin de 20 de camere, daca sunt hoteluri si de 10 camere, daca sunt pensiuni sau moteluri.

Totodata, Delta Dunarii va scapa si de balustradele din inox arhiprezente in arhitectura "moderna" romaneasca, dar si de balustrii din beton, "piesele de rezistenta" ale caselor de vacanta aparute in ultimii ani.