Filmul “Pescuit Sportiv”, lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru participa in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Estoril, desfasurat intre 14 si 22 noiembrie 2008.

Potrivit ICR Lisabona, proiectia filmului a avut loc pe 20 noiembrie si a beneficiat de prezenta actorului Adrian Titieni, care la sfarsitul proiectiei a raspuns intrebarilor adresate de public si a participat la interviuri in cadrul festivalului.

"Pescuit sportiv", al carui titlu in limba engleza a fost tradus Hooked, este o poveste despre manipulare, minciuna, neincredere si compromisuri care a reusit sa impresioneze prin tema abordata dar si prin distributia din care fac parte Maria Dinulescu, Ioana Flora si Adrian Titieni. Iata ce declara Adrian Sitaru in legatura cu subiectele abordate: "Cred ca am fost mereu interesat de relatiile si comportamentele dintre oameni. Spre deosebire de celelalte specii, noi traim in mod absurd si autodistructiv. Ce insemna pentru specia noastra "evolutie"? Din acest punct de vedere mi se pare ca noi suntem unica specie care se poate anula cu placere. Nu ma gandesc niciodata sa scriu povesti despre Romania care sa fie valabile doar in contextul respectiv, se desfasoara in tara mea, pentru ca acela e locul pe care eu il cunosc mai bine, dar imi place sa cred ca acestea sunt adaptabile la orice loc din lume”.

Lungmetrajul "Pescuit sportiv" a beneficiat de o mare vizibilitate in diverse festivaluri internationale de film, dintre care amintim pe cele de la Venetia, Toronto, BFI London Film Festival si Salonic.

Festivalul de film de la Estoril, aflat la cea de-a doua editie, a selectionat pentru sectiunea competitie oficiala 14 filme europene, care concureaza pentru marele premiu in valoare de 20.000€.