Din 22 ianuarie la Fundatia Calea Victoriei

Atelier de pictura si creativitate, cu Cristina Marian

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 20 noiembrie 2008, 18:00 Actualitate | Cultură


Atelierul de pictura si creativitate, condus de Cristina Marian le propune tinerilor si adultilor analizarea si intelegerea elementelor esentiale pe care le are in vedere orice artist plastic cind picteaza, deseneaza sau creeaza obiecte. Finalitatea atelierului este, dincolo de insusirea si intelegerea tehnicilor si principiilor de baza in artele plastice, crearea de obiecte pe care fiecare cursant le poate decora si realiza, cu sprijinul lectorului.

Obiectele pe care cursantii le pot crea pot fi o lucrare in sine sau diverse obiecte care pot fi oferite in dar sau folosite de “artistul” care le creeaza: elemente de vestimentatie, lampi, veioze, rame-fotografii, oglinzi, cutiute, boluri, tavi, suporturi de pahare, blaturi de lemn=panou decorativ, suporturi de creioane, ceramica, ghivece de flori, vaze, cani, pahare s.a.m.d.

Potrivit Fundatiei Calea Victoriei, atelierul va fi organizat in zece intilniri, dupa cum urmeaza:
1. Descoperim punctul si linia.
2. Pata de culoare, folosim petele decorative (plate) si petele picturale.
3. Despre culori: invatam despre culorile primare si cum din amestecul acestora rezulta celelalte culori, secundare si tertiare. Non-culorile. Griul neutru.
4. Griurile colorate. Nuante si tonuri cromatice
5. Monocromia. Coloritul ton in ton.
6. Transparenta culorilor. Difuzia culorilor. Forma plata.
7. Principii de compozitie: Simetria, Repetitia si Alternanta: deprindem jocul cu formele si elementele de limbaj plastic, folosim game armonioase de semne grafice, alternandu-le in grupuri (ex: doua cate doua; una-da, una-nu).
8. Compozitia statica. Compozitia dinamica.
9. Compozitia centrifuga. Compozitia centripeta.
10.Compozitia curba. Compozitia unghiulara.

Cristina Marian este absolventa a Universitatii Naţionale de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Picturã, Clasa Profesor Vasile Grigore, Marcel Bunea.
A participat la numeroase expozitii si tabere de creatie in tara si strainatate.

153 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version