Armenii sunt invitati miercuri, 26 noiembrie, ora 18:30, la Clubul Taranului, unde va avea loc ultima seara culturala din seria Povestea vecinilor. Armenii vor veni cu tot ce au ei mai bun si mai frumos de aratat, cu istorii scrise, vorbite, cantate sau surprinse in fotografii de-a lungul vremii.

Doua dintre personalitatile comunitatii de armeni din Romania, Varujan Pambuccian, deputat, si Sevag Hairabedian, scriitor, vor vorbi pe scurt despre istoria comunitatii armenilor Invitatul special al serii va fi cunoscutul jazzman Harry Tavitian, despre care criticul austriac Richard Schuberth spunea: „Harry Tavitian se numara printre pianistii extraordinari care au initiat si au desavarsit Noul Jazz Est-European. Incepand cu anii '70, el a creat un puternic stil personal si sincretic dand nastere unui orizont foarte vast”.

Muzica sa a avut inca de la inceputuri un puternic caracter etnic. Considerandu-se armean prin nastere si roman prin adoptie,Tavitian se simte acasa in ambele spatii spirituale. Muzica lui Tavitian este mult apreciata de public pentru energia debordanta, spontaneitatea, dar si pentru pasajele de o mare tensiune dramatica.

Pentru seara de la Muzeul Taranului, Tavitian promite melodii armenesti talmacite in limbajul jazzului, prelucrari dupa vechi colinde romanesti, armenesti si Negro-Spirituals.

Pentru intalnirea cu armenii organizatorii vor amenaja un stand de carte si o expozitie de fotografie.

Intrarea este libera, informeaza organizatorii.