Teatrul Odeon din Paris va gazdui un spectacol de lectura al piesei dramaturgului Stefan Peca, "The Sunshine Play", tradusa in franceza de Fanny Chartes. Tanarul dramaturg roman Peca Stefan a fost selectionat alaturi de alti 26 de autori contemporani de teatru pentru a fi tradus in limba franceza, intr-un proiect aflat sub auspiciile Presedintiei Franceze a Uniunii Europene si adus la indeplinire cu sprijinul ICR Paris. Autorul roman va fi si el prezent la Teatrul Odeon din Paris, sambata 22 noiembrie.

The Sunshine Play a fost scrisa de tanarul dramaturg Peca Stefan, in limba engleza, special pentru participarea la Dublin Fringe Festival – 2005. Premiera mondiala a avut loc la Dublin, la Project Art Center, in data de 27 septembrie 2005. Piesa The Sunshine Play, o comedie romantica, a fost pusa in scena la Bucuresti de Teatrul LUNI de la Green Hours, in regia Anei Margineanu.

Peca Stefan, nascut in 1982 la Targoviste, a facut studii de teatru la Universitatea din New York, iar apoi a beneficiat de o rezidenta la londonezul Royal Court Theatre. Este fondatorul companiei BLA. Piesele sale au fost traduse in limbile engleza, germana, turca si franceza si puse in scena in Europa si Statele Unite, informeaza ICR Paris.