Unul dintre cele mai asteptate filme romanesti din aceasta toamna, Nunta Muta, in regia lui Horatiu Malaele, va avea premiera de gala luni, 17 noiembrie, ora 19:30, la Teatrul National. Primul film regizat de Horaţiu Mălăele, Nunta Muta este o tragi-comedie absurdă, o poveste despre ororile trecutei dictaturi.

Filmul spune povestea a doi tineri indragostiti care decid sa-si uneasca destinele intr-o zi de joi. In mijlocul ceremoniei, se anunta moartea lui Stalin si se declara doliu international si se interzice orice forma de distractie. Dar petrecerea nuntasilor va continua, intr-un mod mai putin obisnuit.

"Imi propun un film care sa vorbeasca lumii, cu duiosie si romantism despre dragoste intr-un spatiu nascator de vesnicie. Imi propun un film care sa vorbeasca lumii despre dictatura si consecintele ei in plan comunitar si, respectiv, familial. Va fi un film despre viata, moarte si adevar." declara Horatiu Malaiele.

Din distributie fac parte actorii: Doru Ana, Ioana Anastasia, Anton Alexandru, Marian Bindea, Tamara Buciuceanu, Dan Condurache, Tudorel Filimon, Luminita Gheorghiu, Serban Pavlu, Alexandru Potocean, Victor Rebengiuc, Simona Stoicescu, Valentin Teodosiu.