Apex Art, considerat cel mai influent centru independent de arta contemporana din New York, gazduieste pe 13 noiembrie 2008 o discutie intre Eugen Radescu, co-directorul Bucharest Biennale si curator independent aflat in rezidenta la Apex, si Bosko Blagojevic, un artist si scriitor american care lucrat cu Anton Vidokle si Marta Rossler.

Tema discutiei este "How innocent is that?", aleasa de Eugen Radescu si care constituie un proiect de cercetare amplu al curatorului roman.

"Cine mai poate fi astazi atent la masacrarea inocentei? Inocentii de ieri trimit astazi bombe – aceste daruri supreme ale neputintei, josniciei si incapabilului. Exista un Orient al inocentei precum exista un Occident al inocentilor. Traind in Romania – starea si paideuma inocentei in forma sa dezechilibrata, nefericita si tampa imi imaginam ca "strainul" cu a sa "strainatate" insemna ceva – altceva (cu al sau alter). Nimic mai fals. Suntem cu totii falsi, dezintegrati, abatuti, neinocenti. Neatenti. Alexandru Paleologu spunea ca "civilizatia nu inseamna masina cu aburi, ci inseamna civilitatea" – acea putinta de a avea relatii civice, civile, de a avea norme de drept. Cumva, aceste atribute sunt pierdute. Am uitat sa fim civici, am pierdut civilizatia – am devenit inocente aspiratoare de ignoranta, durere, patima, ura, show. Este mult mai usor acum sa omori o mie de oameni decat sa spui "buna ziua". Proiectul propus descrie cat mai ilustrativ termenul de inocenta in diversele sale slabiciuni si corelatii.", a declarat Eugen Radescu.

Eugen Radescu este curator independent, co-editor al revistei Pavilion, co-directorul Bucharest Biennale (impreuna cu Razvan Ion) si se afla in rezidenta la Apex New York (intre 16 octombrie -23 noiembrie) unde lucreaza la un proiect extins care se va finaliza cu o expozitie si o serie de conferinte.