Asociatiile EuRo Cinema si Romanian Film Sector organizeaza, in perioada 22 noiembrie – 6 decembrie 2008, un prim Atelier de scenaristica, sustinut de Tudor Voican. Obiectivul acestui proiect este de a stimula profesionalizarea imperios necesara in acest domeniu vital pentru viitorul cinematografiei romanesti.

Atelierul „Introducere in scenaristica” include trei prelegeri, fiecare de cate doua ore (11 – 13), care vor avea loc in zilele de 22 noiembrie („Structura si specificul scenariului”), 29 noiembrie („Teme si personaje”) si 6 decembrie („Tehnici de redactare”), in spatiul pus la dispozitie pentru acest eveniment de hotelul Residence Cerisiers (Str. Alexandru Constantinescu nr. 33, Bucuresti).

Conferentiar este Tudor Voican, autorul scenariilor mai multor filme, printre care Marilena de la P7 si California Dreamin’ (nesfarsit) de Cristian Nemescu, premiant al Galei Gopo 2008 la categoriile „Cel mai bun scenariu” si „Tanara speranta”, precum si premiant al concursului de scenarii „Jean Negulescu” (editia 2004), organizat de HBO. Tudor Voican este Master of Fine Arts Screenwriting la York University, Toronto, Canada, asistent universitar si doctorand UNATC, cu teza „Structuri narative in cinematograful american contemporan”.

Atelierul este adresat tuturor celor care doresc sa scrie scenarii cinematografice profesioniste. Numarul participantilor nu va depasi 20 de persoane, pentru a creste eficienta atelierului.

Persoanele interesate sa se numere printre cursanti trebuie sa trimita o scrisoare de intentie (motivatia de a participa la atelier) si o mostra de text (un fragment de scenariu, dar si alte scrieri originale, fie ca este vorba de poezie, proza sau dramaturgie) la adresa asociatia.eurocinema@gmail.com, pana la data de 16 noiembrie. Toti cei inscrisi vor fi anuntati pana pe 19 noiembrie daca au fost acceptati printre cursanti.