In perioada 1-9 noiembrie 2008 va avea loc cea de a 27-a editie a Targului International de Carte de la Istanbul, avand ca tema 1968 - 40 de ani inainte, 40 de ani dupa. La targ si-au anuntat participarea aproximativ 550 de edituri si organizatii non-guvernamentale. ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul participa pentru a treia oara la acest targ cu un stand situat in sectiunea destinata invitatilor straini.

Importante edituri romanesti - Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Kriterion, Enciclopedica, Editura Univers Enciclopedica, Corint, Institutul Cultural Roman, RAO, Cartea Romaneasca si Dacia-vor fi reprezentate prin carti si materiale promotionale. Standul organizat de ICR-Istanbul are ca obiectiv promovarea literaturii romane si informarea editorilor turci in legatura cu programele de sustinere a traducerilor din autori romani derulate de ICR prin Centrul National al Cartii (www.cennac.ro).

Targul este organizat de Tüyap Fairs and Exhibitions Organization Inc., companie fondata in 1979, cu experienta bogata in organizarea de targuri si expozitii cu tematica diversa, atat pentru un public local, cat si unul international. Manifestarea se va desfasura in Tüyap Istanbul Exhibition Palace, care, in date, inseamna o cladire de 60.000 m patrati, cu 10 sali de expozitie si 10 sali de conferinte.

In data de 3 noiembrie 2008 la Targul International de Carte de la Istanbul va avea loc Reuniunea editorilor straini si turci, la care ICR Dimitrie Cantemir–Istanbul i-a invitat pe SZÁSZ (director editorial, Editura CORINT), Lucian Dan TEODOROVICI (coordonator Colectia Ego Proza, Editura Polirom) si Florentina HOJBOTA (coordonator al serilor de autor Humanitas), informeaza ICR Istanbul.