Compania de teatru britanica Stan's Cafe va fi prezenta pentru prima data la Bucuresti, fiind invitata in cadrul celei de-a 18-a editii a Festivalului National de Teatru (FNT). Spectacolul prezentat de Stan's Cafe The Cleansing of Constance Brown/Purificarea lui Constance Brown este o varianta prescurtata a istoriei lumii vazuta prin prisma a ceea ce se intampla pe un... coridor, o inedita demonstratie fara cuvinte, dar plina de suspans.

Regia spectacolului este semnata de James Yarker din distributie facand parte actorii Gerard Bell, Nick Tigg, Gareth Brierly, Jake Oldershaw, Jan Pearson, Graeme Rose, Bernadette Russell, Craig Stephens. Spectacolul se va juca la Sala Dalles, in zilele de luni, 03.11, marti, 04.11, miercuri, 05.11, joi, 06.11, si vineri, 07.11, de la ora 21:00.

Potrivit organizatorilor, productia a fost jucata cu succes la Festivalul de la Edinburgh 2007 si este completata la Bucuresti de o instalatie cu... orez (Of All the People in All the World / Dintre toti oamenii din lume). Instalatia foloseste boabe de orez pentru a da viata unor statistici de multe ori abstracte. Fiecare bob inseamna un om de pe Pamant, transcriere in plan concret a ideii de individ in raport cu o multime din care face sau nu face parte. In total cateva tone de boabe de orez vor ”vorbi” despre cati oameni au fost implicati in diferite actiuni ce au marcat istoria. Instalatia va putea fi vizitata la Sala Dalles intre 3 si 7 noiembrie.

Considerata “una dintre cele mai inovative companii din Marea Britanie” (Independent on Sunday), Stan’s Cafe isi plaseaza productiile la limita dintre teatru si instalatie, construindu-le astfel incat spectatorii sa fie obligati sa participe, fie printr-o implicare afectiva speciala, fie prin interactiunea directa, dar subtila si imprevizibila, cu „lumea din spatele cortinei”.

Festivalul National de Teatru va aduce in Bucuresti in perioada 1-10 noiembrie 40 de spectacole de teatru, 6 spectacole de dans, 11 conferinte si intalniri, 14 lansari de carte, o expozitie de afis de teatru, toate evenimente „de neratat” pentru iubitorii scenei.

Potrivit site-ului festivalului, pentru prima data in Festivalul National de Teatru biletele pot fi cumparate si on line pentru majoritatea spectacolelor. Exceptie fac spectacolele de la Teatrul de Comedie, unde accesul se face liber, in limita locurilor disponibile pentru reprezentatiile sectiunii Debut si cele de la Teatrul ACT si Teatrul LUNI de la Green Hours, acesta din urma avand un sistem propriu de rezervari pentru spectacolele sectiunii Noptile teatrului independent.