Scriitorul Joseph Delaney vine in Romania in perioada 6-8 noiembrie pentru lansarea oficiala a cartii sale Greseala Vraciului, a cincea din seria Cronicile Wardstone. Autorul, considerat un Edgar Allan Poe pentru adolescenti, se va afla in tara la invitatia editurii Corint Junior, cea care a publicat si primele patru volume ale seriei, Ucenicul Vraciului, Blestemul Vraciului, Secretul Vraciului, Batalia Vraciului.

.

Ucenicul Vraciului, prima carte din seria Cronicile Wardstone, va fi ecranizata, drepturile pentru film fiind deja cumparate de Warner Bros. Studio. Autorul scrie acum al saselea volum al Cronicilor Wardstone, considerate de presa britanica una dintre cele mai apreciate serii de carti pentru copii si adolescenti ale momentului.

Potrivit editurii, in Romania, cartile din seria Cronicile Wardstone s-au vandut in peste 30.000 de exemplare, Batalia Vraciului fiind votata Cartea Anului 2007 de catre cititorii Diverta Magazin.

Joseph Delaney va participa la lansarea oficiala de la Bucuresti programata in data de 7 noiembrie, ora 18.00, la libraria Diverta Magheru din Bdul Magheru nr. 9 si la lansarea de la Brasov din 8 noiembrie, ora 13.00, gazduita de libraria „St. O. Iosif” din Str. Muresenilor nr. 14. Fanii scriitorului vor avea ocazia sa-l intalneasca la sosirea la aeroportul „Henri Coanda”pe 6 noiembrie, ora 15.15.