Artista Elena Lupu expune o serie de lucrari de pictura in care abordeaza tema sa favorita, arborele vietii, la Galeria Galateea de pe Calea Victoriei. Expozitia care va fi vernisata pe 28 octombrie va fi deschisa publicului in perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2008.

In picturile sale, Elena Lupu trateaza arborele vietii intr-o maniera diferita. “De aceasta data, am incercat sa vad lumea prin ochii fiului meu Cezar. El observa esenta, ceea ce conteaza si astfel lucrurile simple devin spectaculoase”, spune artista. Alaturi de lucrarile ei, sunt expuse si desene ale fiului sau Cezar, in varsta de 8 ani, care este autist.

Prin aceasta expozitie, Elena a vrut sa arate ca si copii autisi sunt talentati si valorosi, dar au nevoie de ajutor pentru a-si exprima calitatile. De altfel, unul dintre obiectivele Elenei este sa sprijine asociatiile din domeniu sa infiinteze in Bucuresti un centru cultural destinat copiilor autisti.

“Pentru mine, arborele este simbol al vietii in continua evolutie, scara catre cer. In lucrarea centrala a expozitiei, arborele (omul) este reprezentat in doua ipostaze, a tipicului si atipicului”, spune Elena.

De la terminarea Facultatii de pictura a Universitatii de Arta Bucuresti in 1999, Elena Lupu a fost prezenta in fiecare an cu expozitii personale sau alaturi de alti artisti. Lucrarile expuse au exprimat, de fiecare data, fascinatia ei pentru arborele lumii, tratat in solutii expresive din punct de vedere cromatic, compozitional si tehnic. Si modul cum a fost tratata tema a evoluat de la an la an, de la o perspectiva ezoterica, simbolica, la una psihologica.