Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si Ordinul Arhitectilor din Romania vor premia castigatorul concursului de arhitectura pentru proiectul extinderii si remodelarii functionale a sediului Universitatii Nationale de Arte din strada General Budisteanu 19.

In data de 14 octombrie 2008 ora 18:00, la Galeria Apollo din incinta Teatrului National Bucuresti, va avea loc o conferinta de presa cu prilejul atribuirii premiilor in urma jurizarii fazei a II-a a concursului de solutii arhitectonice pentru extinderea si remodelarea functionala a sediului Universitatii Nationale de Arte.

Concursul public de arhitectura avand ca obiect remodelarea si extinderea sediului U.N.A. din str. General Budisteanu nr. 19, a fost lansat in data de 27 februarie 2008.

In prima faza a concursului au fost primite 42 de proiecte, din care au fost selectate cinci pentru faza a II-a. Tema concursului a implicat si restaurarea si refunctionalizarea Casei Scarlat-Ghica/Robescu, monument istoric din sec. XIX.

Intentia organizatorilor a fost de a trata cu deplina transparenta si profesionalism devenirea urbana a aceste zone controversate a orasului Bucuresti aflata in imediata vecinatate a doua monumente arhitectonice: Catedrala Sf. Iosif si Palatul Stirbei din Calea Victoriei (fostul Muzeu al Ceramicii si Sticlei).

Rezultatele Jurizarii Faza a II-a:

CASTIGATOR: PROIECTUL NR. 7

SC ADN BIROU DE ARHITECTURA SRL

Arh. Andrei Serbescu – autor principal

Arh. Bogdan Bradateanu – coautor

Arh. Irina Bancescu – coautor

Arh. Cristina Enuta – coautor

Arh. Adrian Untaru – coautor

Conferinta de presa are loc marti 14 octombrie 2008, ora 18:00 la Galeria Apollo cu ocazia premierii castigatorului concursului de arhitectura pentru extinderea si remodelarea sediului U.N.A. Bucuresti.