Intre 6-11 octombrie 2008 are loc la Budapesta 'Saptamana Filmului Romanesc'. Proiectiile vor avea loc in Cinematograful Uránia din capitala ungara, informeaza ICR Budapesta.

Sub sloganul „Film scurt pe termen lung”, accentul va fi pus pe scurtmetrajul romanesc,care a inregistrat un succes notabil in 2008 prin premiul Palme D’Or castigat la Cannes de pelicula Megatron, in regia lui Marian Crisan. Publicul budapestan va putea vedea scurtmetrajele Interior. Scara de bloc de Ciprian Alexandrescu, Lampa cu caciula de Radu Jude, Valuri de Adrian Sitaru, O zi buna de plaja de Bogdan Mustata, Venetia de Florin Piersic Jr., Rien ne va plus de Nemethi Andras Barna, Stefan de Stanca Radu, La drumul mare de Gabriel Sarbu si Ajutoare umanitare de Hanno Hoffer, alaturi de filme documentare si filme artistice ca Restul e tacere, Elevator, Legiunea straina sau Intalniri incrucisate.

Invitatul de onoare al serii de gala este regizorul Nae Caranfil, care va fi secondat de doi dintre actorii peliculei Restul e tacere, Mirela Zeta si Marius Florea Vizante.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman din capitala ungara, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Culturii din Ungaria si Cinematograful Uránia.