Figura regretatului Florian Pittis va fi omagiata cu ocazia lansarii albumului „Sunt tanar, Doamna...”. Evenimentul organizat de Radio Romania si Casa de Productie Roton va avea loc joi, 2 octombrie, cu doua zile inainte de ziua lui Florian Pittis care, pe 4 octombrie, ar fi implinit 65 de ani..Albumul cuprinde cele mai indragite melodii si cele mai cunoscute poezii interpretate de marele artist.

Albumul este o editie speciala care cuprinde cele mai indragite melodii si cele mai cunoscute poezii interpretate de marele artist. Pe aceeasi compilatie se vor regasi gandurile unor buni prieteni de-ai Motului: Mircea Florian, Ovidiu Lipan Tandarica, Stefan Banica etc., precum si fotografii ale indragitului actor.

Evenimentul – proiectul de suflet al lui Florian Pittis – va avea loc la Centrul de Presa al Radio Romania, str. General Berthelot 62-64, sector 1, ora 16.00, in prezenta unor personalitati marcante, a prietenilor apropiati si a colegilor de la Radio Net, informeaza Radio Romania.

La acest album – realizat cu sprijinul Andei Pittis si al prietenilor – au colaborat colegii de la Radio 3Net si Radio Romania si echipa Casei de Productie Roton. Evenimentul va fi transmis audio si video, in direct, pe www.radio3net.ro

Florian 'Motu' Pittis s-a nascut pe 4 octombrie 1943 la Bucuresti. A facut parte, in perioada 1992-2000, din grupul Pasarea Colibri, dupa ce se facuse cunoscut la Cenaclul Flacara si impreuna cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru.

Interpret de muzica folk, actor de teatru si film, compozitor si producator de radio, Pittis si-a castigat un nume inca din perioada comunista. Sub conducerea lui Ceausescu, el a jucat scene cu puternic substrat anticomunist in piesele Teatrului Lucia Sturza-Bulandra, unde a colaborat cu unii dintre cei mai reputati regizori romani.

Pe scena teatrului Bulandra, publicul l-a putut vedea in nenumarate piese, printre care: „Hamlet” de William Shakespeare (regia Alexandru Tocilescu), „Elisabeta I” de Paul Foster (regia Liviu Ciulei), „Buna seara, domnule Wilde” de Oscar Wilde (regia Alexandru Bocanet), „Lungul drum al zilei catre noapte” de Eugene O'Neill (regia Liviu Ciulei),

„Titanic Vals” de Tudor Musatescu (regia Toma Caragiu) sau „Antigona” de Sofocle (regia Alexandru Tocilescu).

A regizat si o serie de spectacole precum „Black and White” de Keith Waterhouse, „Cum se numeau cei patru Beatles” de Stephen Poljakoff si „Cainele gradinarului” de Lope de Vega.

Florian Pittis a jucat si intr-o serie de filme, printre care "Gioconda fara suras", "Adio", "Draga Nela", "Mama", "Veronica se intoarce", "Innebunesc, si-mi pare rau", "Serenada pentru etajul XII".

Florian Pittis a incetat din viata in data de 5 august 2007 dupa o suferinta de mai bine de un an ca urmare a unui cancer de prostata.