eXplore dance festival 2008 isi propune sa prezinte pe durata a cinci zile, intre 14 - 19 octombrie 2008, pe scenele din Bucuresti, coregrafi profesionisti din Romania si din alte tari. Potrivit organizatorilor, obiectivul festivalului ajuns la a treia editie, este prezentarea unor spectacole cat mai diverse ca abordare artistica, propunandu-se concepte noi, creatii originale ale unor artisti cu experienta.

Conceptul festivalului in 2008 este “Sharing” urmarindu-se prezentarea unor portrete de coregrafi, reprezentanti de seama ai generatiei lor. Festivalul isi propune la fiecare editie crearea unui cadru special pentru promovarea dansului contemporan, si sprijinirea artistilor cu perspectiva. Artistii vor fi invitati sa prezinte public spectacolele proprii precum si metodele personale de lucru prin conferinte, workshop-uri, impartasindu+le astfel celorlalti, experienta si ideile lor.

Artisti din Elvetia, Bulgaria, Turcia, Danemarca, USA / Palestina / Belgia, Slovenia si Romania, vor fi prezenti pe scenele de la Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”, Teatrul Nottara, Teatrul Metropolis si Libraria Carturesti.

Festivalul este organizat de ArtLink cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN), Centrului de Proiecte Culturale al Primariei Bucuresti (ArCuB), Centrului National al Dansului si Primariei Sectorului 1.