Monica Lovinescu si Virgil Ierunca vor fi omagiati sambata 4 octombrie, la Casa Romana de la Paris, in cadrul unei conferinte „Destin romanesc, destin francez“, sustinuta de Doina Jela. Cu acest prilej va avea loc si prezentarea volumului de marturii "O suta de zile cu Monica Lovinescu" semnat de Doina Jela, carte aparuta in iunie 2008, la editura Vremea.

Conferinta dedicata celor doua personalitati Monica Lovinescu si Virgil Ierunca va avea loc in Sala de conferinte a Misiunii Greco-Catolice Romanesti de la Casa Romana din Paris. Cartea Doinei Jela impartaseste dialoguri extraordinare, fotografii, scrisori si amintiri conturand un portret admirabil si autentic al unei personalitati puternice devenita simbol al rezistentei impotriva comunismului. Monica Lovinescu impreuna cu sotul sa Virgil Ierunca, doi intelectuali de marca, au fost doua dintre cele mai cunoscute voci ale postului Radio Europa Libera in timpul comunismului.

Volumul Doinei Jela "O suta de zile cu Monica Lovinescu" va fi lansat la Cluj pe 29 septembrie si Timisoara pe 1 octombrie in prezenta autoarei si a Silviei Colfescu, directoarea editurii Vremea.