De aproape 150 de ani de cand a aparut, fotografia a imortalizat cele mai importante evenimente care au marcat viata omului. Atelierul de Introducere in fotografie organizat de Fundatia Calea Victoriei isi propune depasirea stadiului de fotograf amator si trecerea catre o abordare profesionista a fotografiei. Atelierul se desfasoara pe durata a sapte cursuri cu incepere din 15 octombrie avand ca lector pe Marius Iacob.

Cu o abordare interactiva, atelierul va incerca sa descifreze probleme legate de fotografie, de constructia si exprimarea vizuala asumata, atenta si cu un ochi educat. Acest curs propune initierea cursantilor in domeniul limbajului vizual, experienta ce poate fi de folos in viitor la formularea si concretizarea oricarui proiect sau idee in acest domeniu.

Potrivit organizatorilor, cursul raspunde atat intrebarilor de ordin tehnic cat si estetic iar structura in care a fost conceput urmareste descoperirea si dezvoltarea aptitudinilor creative, ghidarea si stimularea acestei creativitati in vederea concretizarii unei preocupari altfel intamplatoare intr-o activitate culturala mai serioasa.

Structura cursului

1. Notiuni generale aspecte tehnice. Film vs digital

2.Compozitie.

3. Lumina – tipuri, surse, tehnici de iluminare.

4. Fotografia de portret. Exemplu practic

5. Genuri fotografice. Publicitate/Fotojurnalism/Portret/Instantaneu/Moda.

6. Fotografia conceptuala – fotografi consacrati – Cartier Breson, D.A. Harvey, Martin Parr.. etc

7. Suite fotografice. Bazele si conceptul unui proiect foto

Marius Iacob a absolvit UNATC - Departamentul Audiovizual/Comunicare si detine master in cadrul departamentului de cinematografie. Este asistent profesor la departamentul de cinematografie, UNATC. I-au fost decernate numeroase premii nationale si internationale pentru filme de fictiune si documentare, ca director de fotografie .