Renumitul tenor, Jose Carreras, va sustine un concert caritabil pe 4 octombrie, la Sala Palatului. In deschiderea concertului va canta soprana Alexandra Coman. Concertul este organizat in scop caritabil de Fundatia Dinu Patriciu, fondurile obtinute urmand a fi folosite pentru a sprijini copiii aflati in zonele afectate de inundatii din Nordul Moldovei.

Soprana Alexandra Coman a mai cantat impreuna cu tenorul Jose Carreras si in alte concerte, ultimul fiind cel de la Timisoara din 20 iulie.

Jose Carreras una dintre “vocile secolului” a rasunat pe cele mai mari scene ale lumii de la celebrul teatru londonez Covent Garden, la Opera de Stat din Viena si la Scala din Milano, la Teatro Colon din Buenos Aires.

José Carreras, al carui repertoriu include peste 60 de opere, cu o discografie de peste 150 de inregistrari, a colaborat cu cei mai renumiti dirijori ai lumii, printre care Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, cu mari regizori precum Franco Zeffirelli, Jean Pierre Ponnelle sau Giorgio Strehler. A interpretat roluri principale in mai multe adaptari pentru televiziune, cinema si video ale unor opere.