Celebrul timbru romanesc "Cap de Bour" va fi expus joi 25 septembrie, la Ambasada Romaniei la Paris, in cadrul expozitiei filatelice care marcheaza aniversarea a 150 de ani de la aparitia primelor timbre romanesti.

Expozitia cuprinde 30 de panouri vce prezinta piese de filatelie si cartofilie selectate de Federatia Filatelica Romana, precum si timbre si scrisori circulate apartinand unor colectionari francezi. Un birou postal temporar al Postei franceze va functiona la Ambasada Romaniei, in ziua manifestarii, intre orele 16.00 – 20.00, se arata in comunicatul ambasadei.

Primele marci postale romanesti au aparut in anul 1858, si se numeau marci "cap de bour". Patru astfel de timbre au fost imprimate la Iasi si au circulat doar 103 zile, intre 15 iulie si 30 octombrie. Ele au fost, apoi, retrase si inlocuite cu o a doua emisiune, ca urmare a reformei de simplificare a tarifelor postale. Cu ocazia acestei aniversari filatelice, vor fi prezenti si vor vorbi publicului presedintele Academiei Mondiale de Filatelie, Jean-Pierre Mangin si profesorul Stefan Gorovei, de la Universitatea « Alexandru Ioan Cuza » din Iasi, consilier al Academiei Internationale de Genealogie.

Expozitia este organizata de Ambasada Romaniei la Paris in colaborare cu Academia Mondiala de Filatelie, cu Federatia Filatelica Romana si cu Asociatia Filatelica Franta-Romania.