Ansamblul Folcloric «Ardealul» din Sibiu va sustine un spectacol extraordinar in localitatea Faro din Portugalia. Spectacolul Dansuri din Transilvania (Danças da Transilvania) este programat miercuri, 24 septembrie 2008, la Teatrul Figurilor, din cadrul Teatrului Municipal din Faro, unul dintre cele mai active si dinamice puncte de atractie culturala ale orasului, informeaza ICR Lisabona.

Printr-o initiativa umanitara inedita spectacolul ansamblului folcloric sibian va fi transmis in direct la spitalul central din Faro si la penitenciarul din Faro, facand astfel posibila vizionarea evenimentului de catre spectatori, care, din diverse motive, se afla in imposibilitatea de a se deplasa la teatru. Repertoriul spectacolului de la Faro va cuprinde cantece si jocuri din Marginimea Sibiului, Valea Hartibaciului, Valea Oltului, Transilvania, Rupea si Valea Somesului.

Cunoscut ca unul din cele mai reputate ansambluri folclorice din Romania, «Ardealul» este prezent din 1995 pe scenele nationale si internationale. Ansamblul este format din coreograful Ion Terchila, dirijorul Dorel Sava (care va canta si la taragot), Vasile Petcu (clarinet), Ion Florea (saxofon), Cosmin Diaconescu (vioara), Daniel Opris (contrabas), Cosmin Curtean (acordeon), Dorin Munteanu (braci), Gabriel Popescu (vioara) si 19 dansatori.