Coregrafii si dansatorii Maria Baroncea si Eduard Gabia prezinta spectacolul Harta gandurilor pe 21 septembrie la Southbank Centre in Londra in cadrul Festivalului dancEUnion. Pe durata celor trei zile ale festivalului, 19 - 21 septembrie, dancEUnion prezinta cei mai buni dansatori din 23 de tari membre UE, informeaza ICR Londra.

Organizat de Southbank impreuna cu Delegatia Comisiei Europene in Marea Britanie si EUNIC Londra in cadrul Anului European al Dialogului Intercultural, dancEUnion celebreaza talentul coregrafic si exploreaza tendintele dansului contemporan european.

Piesa Harta gandurilor cu Maria Baroncea si Eduard Gabia va fi prezentata in a treia zi a festivalului, alaturi de alte spectacole sustinute de Gianfranco Celestino (Luxemburg), Simo Kellokumpu Company (Finlanda), Triin Reemann (Estonia), Ana Lujan Sanchez & Dane Hurst (Spania).

"Am primit aceasta invitatie cu interes si curiozitate. Este prima mea intalnire cu publicul de dans din Anglia si astept sa cunosc contextul in care voi prezenta spectacolul. Ma bucur ca voi avea ocazia sa vad spectacole ale tinerilor coregrafi din Europa. Intalnirile si dialogul dintre artisti, organizate in cadrul festivalului, sunt un bun prilej de a afla noi preocupari artistice si modalitati de lucru, contexte diferite in care creeaza dansatorii si coregrafii din lume." a declarat Maria Baroncea.

Harta gandurilor este o piesa structurata pe gesturile obisnuite, uneori inconstiente, pe care obosim sa le mai facem la un moment dat. Alaturi de Eduard Gabia, Baroncea se intoarce impotriva inefabilului si cauta sa descopere din ce sunt facute clipele de intimitate. Productie a Centrului National al Dansului Bucuresti, spectacolul s-a jucat la Balkan Dance Platform, Skopje; Tanzquartier Viena in cadrul proiectului Sampling Bucharest si va fi prezentat in octombrie 2008 la Theater Alte Malzerei in Regensburg.

Maria Baroncea a studiat coregrafia la Liceul Floria Capsali si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Bucuresti. A participat la numeroase ateliere de dans contemporan cu Milli Bitteli, Mark Tompkins, Nuno Rebelo, Ivan Wolfe si a lucrat cu coregrafi precum Frankfurter Kuche, Mihai Mihalcea, Manuel Pelmus. Piesele Mariei au fost premiate la Internationales Tanzfest Berlin si Viena International Dance Festival.

Absolvent al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti, Eduard Gabia a studiat dansul contemporan la Tanzquartier (Viena), Internationales TanzFest Berlin, Kaai Theater (Belgia) si Dance Theatre (New York). Eduard a lucrat cu coregrafi precum Karine Ponties si Charles Linehan, iar piesele lui s-au jucat la Mercat de Flores Festival (Barcelona), Dance Theater Workshop (New York), Tanz im August (Berlin), Tanzquartier (Viena), Manoever Festival (Leipzig), Festival Quartier d'Ete (Paris).