Premiera celui de-al doilea film in care rolurile principale sunt detinute de Robert de Niro si de Al Pacio - "Rightous Kill" – are loc vineri, la New York. Daca in "Heat" cei doi actori erau rivali, in "Crime justificate", cum va fi prezentat filmul pe ecranele romanesti, de Niro si Pacino sunt de aceeasi parte a legii.

Parteneri, timp de 30 de ani, la Divizia de Omucideri a NYPD, cei doi ancheteaza un ultim 'mare caz', inainte de a se retrage la pensie: in oras a aparut un criminal in serie, care omoara persoanele achitate de justitie in cazuri de viol si crime abominabile.

Ucigasul in serie crede ca ii ajuta pe politisti, eliminand criminalii care au reusit sa scape de justitie. Dupa ce ii impusca de aproape, ucigasul lasa la locul crimei o poezie de patru randuri in care explica motivele executiei, scrie imdb.com.

Turk (Robert de Niro) si Rooster (Al Pacino) ar vrea, mai degraba, sa-l de coreze pe ucigasul in serie, insa meseria ii obliga sa-l aresteze inainte de a comite o noua crima.

Prima conversatie pe ecran de Niro – Al Pacino (in conditiile in care cei doi titani au jucat si in celebrul Nasul II, dar nu au aparut impreuna in nicio secventa) a avut loc in "Heat", productie a anului 1995, care s-a bucurat de un succes imens de public.

Preview-ul peliculei din 2008 s-a difuzat cu casele inchise. "De Niro si Al Pacino... ce alt cuplu ar putea sa atraga toate categoriile de varsta?", se intreaba jurnalistii din State.

Pe genericul filmului apare si numele rapper-ului american 50Cent, joaca rolul unui proxenet.

In distributie mai apar, potrivit IMDB, Carla Gugino care o interpreteaza pe partenera lui De Niro, si Donnie Wahlberg. Printre piesele dIn coloana sonora se numarta "Sympathy for the devil" a trupei Rolling Stones, precum si "Heresy" , semnata de Nine Inch Nails.

In Romania, premiera filmului va avea loc saptamana viitoare.