Intre 17 si 21 septembrie muzica vieneza va rasuna din nou in Piata Enescu la ViennaMusic Film Festival. Timp de cinici zile, in piata din fata Ateneului Roman, manifestarea aduce binecunoscutele proiectii open-air, concerte live si un ring de dans unde publicul va putea valsa alaturi de perechi de dansatori profesionisti, pe ritmurile clasice ale marilor compozitori. Ringul de dans va fi inaugurat in prima zi a evenimentului de Mihai Petre si Elwira Duda.

Cafenele stilate si elegante vor pune la dispozitia vizitatorilor bauturi si specialitati culinare. Atmosfera vieneza va fi intregita de gradinile inflorite si de diversele standuri cu suveniruri. Copiii vor avea parte la randul lor de un loc de joaca special amenajat.

In cadrul festivalului vor sustine recitaluri Romanian Piano Trio, Gabriel Croitoru si Toma Popovici, Ad Libitum, Judith Halasz & Spirit of Vienna Ensemble. Renumitul ansamblu vienez Strauss Festival Orchester Wien va sustine un concert sub bagheta dirijorului Peter Guth.

Potrivit ArCub, incepand cu orele 21.00 publicul va putea viziona inregistrarea unor celebre concerte sau opere, in distributii de exceptie: Concertul de Anul Nou de la Viena 2008, Elixirul Dragostei, Traviata, Nunta lui Figaro si altele. Doua seri de film vor fi dedicate lui Herbert von Karajan, considerat unul dintre cei mai mari dirijori din toate timpurile, anul acesta aniversandu-se 100 de ani de la nasterea sa.

Manifestarea are loc pentru al treilea an consecutiv fiind organizata de Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB, impreuna cu partenerii vienezi de traditie Primaria orasului Viena si Centrul International de Muzica si Media, Vienna Music Film Festival.