Editura Junimea lanseaza miercuri, 10 septembrie, la ora 18, volumul lui Arthur Suciu, "Contributii la apocalipsa", o carte de eseistica filosofica, ce cuprinde aforisme, butade si scurte eseuri, prin intermediul carora se ofera o pozitionare in raport cu teme metafizice, moral-politice si estetice. Evenimentul are loc la Curtea Berarilor din Strada Selari numarul 9 (intrarea dinspre str. Covaci).

Baza de legitimare a afirmatiilor cuprinse in carte este oferita de experienta existentiala a autorului. De formatie filosofica, acesta a lucrat in mass-media si comunicare politica, fiind –pe rand- jurnalist, publicist si copywriter.

"Contributii la apocalipsa" este o carte de pozitionare personala contextuala, o incercare de istoricizare si nu de identificare a „esentelor". Filosofia este vazuta ca o activitate mai degraba jurnalistica, opusa filosofiei speculative aflata in cautarea eternitatii. De asemenea, autorul opune „contributiile la apocalipsa" cercetarilor „serioase, stiintifice" ale universitarilor.

Cuprinde 4 capitole: Obisnuirea cu incurabilul, Metamorfozele rutinei, in patria deriziunii si Zbateri. Primul capitol cuprinde reflectii metafizice, al doilea capitol se concentreaza pe problematici de ordin moral, al treilea capitol are in vedere chestiuni de filosofie politica si jurnalism politic, iar a patra parte este autobiografica si estetica.