Proiectul de lungmetraj intitulat "Eu cand vreau sa fluier, fluier", scris de Catalin Mitulescu si Florin Serban, in regia lui Florin Serban, a obtinut premiul de dezvoltare "Magic Box" la Festivalul de Film Sarajevo, sectiunea "Cinelink". Juriul Cinelink, format din sase profesionisti ai industriei europene de film, a fost impresionat de proiect si de intentia regizorului Florin Serban, absolvent al Universitatii Columbia (SUA), de a debuta cu acest lungmetraj in Romania, scrie Mihai Fulger, pe blogul lui.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a fost prezentat prima data anul trecut la Paris, in cadrul targului de proiecte cinematografice "Forum des Images", si a obtinut finantare CNC in sesiunea august 2007. Casa de productie Strada Film spera sa atraga si sa motiveze parteneri locali sa investeasca in acest proiect care poate aduce Romaniei o noua recunoastere internationala prin cinematografie.

Pelicula este programata pentru filmare in primavara anului viitor. Cu sprijinul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Florin Serban pregateste de asemenea un documentar despre minorii din centrele de detentie Tichilesti si Craiova, posibile locuri de filmare pentru "Eu cand vreau sa fluier, fluier".

Comenteaza pe Strafulgerari.