Filmul "The Baader-Meinhof Complex" sau "Der Baader-Meinhof Komplex", in care actrita de origine romana Alexandra Maria Lara detine unul din rolurile principale va fi prezentat la cea de-a treia editie a Festivalului de Film de la Roma, care se va desfasura in perioada 22-31 octombrie. Filmul va rula in cadrul sectiunii "Anteprima", parte a sectiunii oficiale a festivalului, informeaza site-ul oficial al evenimentului.

Pelicuila in care Alexandra Maria Lara joaca alaturi de actorul elvetian Bruno Ganz prezinta povestea unui grup terorist din Germania anilor '70, unul dintre cele mai active grupuri de extrema stanga din Germania de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, respectiv Baader-Meinhof. Filmul "The Baader-Meinhof Complex" sau "Der Baader-Meinhof Komplex" este regizat de Uli Edel, dupa o adaptare a romanului lui Stefan Aust.

Alexandra Maria Lara, actrita a devenit celebra dupa ce a interpretat rolul secretarei lui Hitler in pelicula "Caderea" sau "Der Untergang", nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film strain in anul 2005. Un alt film foarte cunoscut in care a jucat este Doctor Jivago (2002).

Alexandra Maria Lara, fiica actorului Valentin Platareanu este nascuta la 12 noiembrie 1978 in Bucuresti si s-a mutat impreuna cu familia in Germania cand avea varsta de patru ani. A absolvit liceul Francez din Berlin, dupa care a studiat la scoala de actorie Charlottenburg Theaterwerkstatt. Este cunoscuta in Germania pentru rolurile interpretate in lungmetraje dar si pentru serialele TV.

Potrivit site-ul oficial al festivalului, la aceasta editie, actorului american Al Pacino i se va decerna premiul Marc Aurelio pentru interpretare, organizatorii pregatind si proiectia a trei filme in care a jucat acesta, "In cautarea lui Richard" (1996) si alte doua pelicule care nu au mai fost aratate publicului, "Chinese Coffee" si "Babbleonia".