In cel mai recent audiobook din seria "Inapoi la argument" scriitorul Horia-Roman Patapievici il are ca invitat pe criticul Dan C. Mihailescu. Intr-un dialog savuros, cu un limbaj viu, plasticizant cei doi vorbesc pe tema efectelor comunismului in Romania. Este cel de-al noua-lea audiobook al seriei editate de Humanitas Multimedia.

Dan C. Mihailescu a absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana din cadrul Universitatii din Bucuresti. A fost, pe rand, cercetator stiintific la Institutul de Istorie si Teorie Literara „G. Calinescu”, secretar de redactie la Revista de istorie si teorie literara, editorul suplimentului Litere, arte, idei al ziarului Cotidianul, consilier pe probleme de comunicare al Presedintelui Societatii Romane de Televiziune, iar din anul 2000 realizeaza emisiunea TV Omul care aduce cartea. A publicat 14 carti de critica literara si jurnalism cultural.

A primit în 1982 Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut si în 1999 pentru traducerea integrala a dramaturgiei lui Eugene Ionesco. A fost nominalizat la Premiul de critica al UNITER, iar in 2004 a primit premiul de critica al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.

„Eu sunt tot ce poate fi mai necronicar literar, mai non-Manolescu, adica sunt eseist, moralist, digresiv, logoreic, asociativ. Imi place sa fac si spectacolul meu, adica sa folosesc de multe ori textul ca pretext pentru giumbuslucurile mele. Deci natura mea este efectiv una de literat. De poet, cum am si fost pana la 24-25 de ani si din cauza asta modelul meu principal, marea energie lirica prin care am fost matritat este Ioan Alexandru. (...)“ (Dan. C. Mihailescu, in dialog cu Marius Vasileanu, in Adevarul literar si artistic, 17 iunie 2006)

In seria de audiobook-uri Inapoi la argument printre invitatii lui Horia-Roman Patapievici ii veti intalni pe Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Neagu Djuvara, Solomon Marcus, Grigore Lese, Annie Bentoiu, Ion Vianu, Radu Paraschivescu.

Inapoi la argument este un proiect realizat in parteneriat cu TVR Cultural si editura Humanitas Multimedia in care se vor edita zece audiobook-uri continand dezbateri culturale, care pun in circulatie idei, discursuri expresive si interesante, ale unor personalitati cu adevarat reprezentative pentru spiritualitatea romaneasca.